knedende-handen-2

De Koehoorn verkoopt als enige natuurvoedingswinkel in Zutphen brood van de BioBakker uit Duitsland. De BioBakker uit Ahaus bakt op ambachtelijke wijze biologisch brood van oude graansoorten. Het graan wordt in Nederland en Duitsland geteeld op schrale gronden, vaak in natuurgebieden.
Het bakproces kenmerkt zich door tijd en vakmanschap. De broden worden gebakken volgens oude tradities. Machines helpen wel, maar nemen het niet over: veel wordt nog met de hand gedaan. Eenvoudig omdat dan de bakkwaliteit en de smaak het beste worden.
Het meel wordt op het bedrijf gemalen uit de volle graankorrel; dat gebeurt al vanaf het begin in 1980. De volkorenbroden worden uit de hele korrel gemaakt. Deze oeroude basis blijft de BioBakker consequent gebruiken!
Zo was dat, zo is dat en zo blijft dat!

Reacties zijn gesloten.