bijenwaskaars

Bij de Koehoorn vindt u weer een ruim assortiment bijenwaskaarsen van Dipam.

Over Dipam:
Dipam maakt kaarsen van 100% bijenwas. Met deze duurzame grondstof maken wij op ambachtelijke wijze producten van hoge kwaliteit. Waar mogelijk zijn onze grondstoffen en verpakkingsmaterialen niet belastend voor mens en milieu en op duurzame wijze geproduceerd.

Kaarsenmakerij Dipam C.V.  is in 1983 opgericht als project om ex-verslaafden weer deel te laten nemen aan de maatschappij. Zinvol werk uitvoeren in een enigszins beschermde omgeving bleek een goede manier om werkervaring, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen op te doen.  Het ambachtelijke werk en de grote diversiteit aan werkzaamheden lenen zich bovendien goed om te ontwikkelen van eenvoudig werk naar meer complexe en verantwoordelijke taken.

Inmiddels is Dipam uitgegroeid tot een organisatie waar in het drukke seizoen 8 – 10 mensen werken met klanten in 14 (vooral Europese) landen. Wij leveren onze kwaliteitsproducten vooral aan groothandels en winkeliers in de natuurvoedingsbranche.

Nog steeds proberen we aan de oorspronkelijke doelstellingen invulling te geven. Wij bieden met werkervaringsplaatsen een plek aan mensen die om verschillende redenen (lang) buiten het arbeidsproces hebben gestaan. Ook hebben wij samenwerkingsverbanden met instituten voor gehandicapten die aan bijvoorbeeld inpakwerk een zinvolle dagbesteding hebben.

Dipam is een commanditaire vennootschap met stichting Sleipnir. Samen met 5 andere bedrijven hopen we hiermee een manier gevonden te hebben om een bijdrage te leveren aan een wereld waarin mensen, vrij, gelijkwaardig en menswaardig kunnen leven en werken.

dipam

Reacties zijn gesloten.