dscf9546-2

Nieuw in het zuivelassortiment van De Koehoorn, heerlijke milde Yogarde van Drentse AA Zuivel.

“Drentse Aa” is een assortiment biologische zuivelproducten, afkomstig uit het Nationaal beek-en esdorpenlandschap  Drentsche Aa. De producten worden van biologische melk gemaakt; dit betekent dat op het weiland geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en dat de koeien op een diervriendelijke manier worden gehouden. Op alle producten staat dan ook het wettig gecontroleerde Eko-keurmerk.

De melk wordt op ambachtelijke wijze verwerkt door Kaasmakerij “Karwij” in Rolde. Zo hanteert men hier nog het traditionele karnproces bij de bereiding van karnemelk en echte boter. Dit komt niet veel meer voor, zodat de bijzondere, zachte smaak van deze karnemelk steeds zeldzamer wordt. Voor Kaasmakerij Karwij staat het milieu centraal. In tegenstelling tot andere zuivelbedrijven worden Drentse Aa producten voornamelijk in glas verpakt. Verder wordt bij het verwerken van de producten natuurstroom gebruikt in de vorm van zonnecollectoren, die op het dak van de kaasmakerij in Rolde zijn geplaatst.

Milde yogarde
De yogarde wordt net als de yoghurts van de Drentse Aa hooggepasteuriseerd afgekoeld tot 40 graden, gemengd met 100% rechtsdraaiende melkzuurbacteriën, om daarna meteen afgevuld te worden in een fraaie pot. De potten worden gedurende 8 uur in een warme broedcel geplaatst, waar ze zachtzuur en dik doorrijpt in de pot. Is de yogarde dik, dan gaat ze de koelcel in om af te koelen, om de volgende dag zijn weg te vinden naar de consument.
Yogarde is eigenlijk zo mild van smaak, dat je er geen suiker doorheen hoeft te doen voor de smaak. Door de yogarde met bramen of bessensap te mengen verkrijg je een heerlijk toetje. Het proberen waard!

Voor meer informatie zie de website www.drentseaazuivel.nl
fotoos-karwij-fotobite-2000-bij-ko-en-kaasopslag-004

Reacties zijn gesloten.