fles-kefir-600x600

Een betere gezondheid door het drinken van rauwmelkse kefir, kan dat? Een groeiend aantal mensen met huid- en darmklachten zegt namelijk dat hun gezondheid is verbeterd door het drinken van de rauwmelkse kefir van de Raw Milk Company in De Lutte. Onderzoeker Ton Baars van de Universiteit Utrecht kijkt daar niet van op. “Uit ons onderzoek blijkt dat mensen die één glas rauwmelkse kefir per dag drinken een duidelijke verbetering ervaren van hun gezondheid.” 

De helende werking van de rauwmelkse kefir is volgens onderzoeker Baars goed te verklaren. “Aan de rauwe melk wordt een mengsel van allerlei verschillende bacteriën toegevoegd. Die bacteriën eten de melksuikers op. De melk wordt dus zuur. We weten dat een deel van die bacteriën zogenaamde probiotische bacteriën zijn. Die worden levend genuttigd en opgenomen in ons darmkanaal waar ze een helende werking hebben. Uit metingen blijkt dat in de rauwmelkse kefir met gemak een miljard levende bacteriën per milliliter zitten. Bacteriën die in staat zijn om de darmwand te repareren en een ander milieu in de darmen brengen waardoor mensen zich beter voelen.”

Bekijk hier het volledige nieuwsitem, inclusief video, op rtvoost.nl.

 

 

Reacties zijn gesloten.