kersen-varik-1

Nu te koop bij de Koehoorn, heerlijke kersen van fruithoveniersbedrijf Mappelle uit Varik! 1 kilo voor €8,95

Mappelle is een fruithoveniersbedrijf dat zich richt op fruitbomen en andere fruitgewassen in grote en kleine tuinen. Mappelle is opgericht door Joke van den Ban en bestaat sinds 2004. Al het fruit is biologisch en of onbespoten.

OVER MAPPELLE

DSC_1931-3.jpg

Na mijn studie aan de Universiteit van Wageningen heb ik me, naast mijn werk voor mijn gezin, bezig gehouden met fruitteelt. Van 1975 tot 1992 gaf ik les aan Warmonderhof, Middelbare Land- en tuinbouwschool voor biologisch-dynamische teelt, te Kerk Avezaath, tegenwoordig te Dronten, en later ook aan Landwijzer, in België.  Ik volg de fruitteelt hier in de Betuwe nauwgezet, en werk regelmatig in boomgaarden. Tegenwoordig geef ik cursussen op het gebied van de fruitteelt.

Vanuit mijn kennis en passie voor fruitbomen en fruitgewassen heb ik Mappelle opgezet, een fruithoveniersbedrijf dat zich specifiek richt op de verzorging van fruitbomen en fruitgewassen in kleine en grote tuinen.

Het blijft me boeien hoe elk fruitgewas weer anders groeit op elke grondsoort en hoe ziekten en plagen vaak in toom worden gehouden door nuttige organismen. Ook is het wonderlijk hoe groot het effect is van de gezondheid van de planten op de oogst van fruit. Van een klein stukje grond, beplant met fruitgewassen, kan bij een goede verzorging al veel geoogst worden.

U kunt bij Mappelle terecht voor advies over aanplant en teelt van fruitgewassen,  voor levering van fruitbomen en -struiken, en voor werk in de tuin of boomgaard zoals aanplant, onderhoud en snoei.  Voor het (jaarlijkse) onderhoud in tuin en boomgaard werk ik samen met een gespecialiseerd team.

DE BOOMGAARDEN

DSC_0190.jpg
 Mappelle heeft 2 boomgaarden in beheer:
  1. De hoogstamappel- en perenboomgaard van Conferentiecentrum Samaya te Werkhoven met ongeveer 60 prachtige, meer dan 70 jaar oude fruitbomen.
  2. Een hoogstam-walnoten en perenboomgaard gepacht van Staatsbosbeheer, en gelegen in Est, in de Betuwe, met 21 grote walnoten- en 6 oude hoogstam-perenbomen.

De oogst van deze boomgaarden wordt deels vers verkocht, deels tot sap en stroop verwerkt.

 

Reacties zijn gesloten.