wijn3

De Plateau du Cascal wijnen van Julien Veyret-Ketel, zoon van Zutphenees Jip Ketel, zullen dan te proeven en te koop zijn. Julien heeft zich in 2014 als een jonge onafhankelijke wijnboer in de Aude (ZW Frankrijk) geïnstalleerd. Zijn wijngaarden liggen op de heuvelhellingen tussen Carcassonne en Limoux en worden biologisch bewerkt. De oogst wordt handmatig gedaan en de wijnbereiding gebeurt op een zo natuurlijk mogelijke manier zonder toegevoegde sulfiet of andere chemische middelen. De wijnen kwalificeren zich als « vins naturels » en « vins sains ».

wijnHet beschikbare assortiment bestaat uit Merlot rood, Syrah rood, Merlot rosé, Cinsault rood en Chardonnay wit, alle “mono cépage”, dwz geproduceerd van één druivensoort, dus geen samengestelde wijnen.

Ondanks de slechte weersomstandigheden van de laatste twee jaar (vorst, hagel en teveel regen) heeft Julien toch nieuwe wijnen kunnen produceren in 2017 en zitten de 2018 wijnen, hoewel sterk in hoeveelheid afgenomen, in het vat en zijn van prima kwaliteit.

Julien komt binnenkort naar Nederland om zijn wijnen te promoten. In het kader daarvan zal hij ook in Zutphen bij De Koehoorn zijn wijnen laten proeven en verkopen.

Verdere informatie over deze wijnen en hun productiemethoden kan worden verkregen tijdens de proeverij en wel direct van de wijnboer zelf.

Tot ziens op de langste dag in de Dieserstraat 33!

wijn2wijn1

 

Reacties zijn gesloten.